onsdag 7. juli 2010

I`m back again....

Heisann, endlig tid til ett innlegg. Og da må jeg jo nesten starte med å fortelle og vise hva vi har gjort de siste ukene...
For to uker sia sku vi dra på ferie til hyttene våre på Hovden og Rogaland. Natten før vi sku reise våknet jeg og min mann samtidig av en ukjent bil lyd utenfor i gata. Vi bor i en blindvei så å si i skogen og kjenner alle biler ellers. Vi reagerte og tittet ut vinduet, og det var en ukjent merkelig bil på tvers i gata, med noen mistenksomme personer i. De stod i vel en halvtime der, og da bestemte vi oss for å ringe politiet. 10 min senere ser vi en mann kommer bærende på noe tungt ned fra naboen. Jeg kjenner jeg blir stresset og leiter etter nøkkelen til den gamle bilen vår, vi hadde tenkt at vi sku kjøre den ut i veien hvis det viste seg at det var noe funky, for da kommer de ingenvei. Mannen fant nøkkelen og løp ut, jeg etter, så merker jeg at mannen funkler med å låse opp bilen, den bilen som man kan åpne med hvilken som helst nøkkel ellers...Hehe, men det funker ikke, så hva gjør jeg? Joda jeg stiller meg i gata i håp om at de stanser, men ikke sjans i havet om de stoppet. Jeg fikk nå hevet meg vekk i siste sek, og de raste avgårde, da med mannen hakk i hæl med den andre bilen, men det gikk for fort...De smatt unna..Heldigvis ble det ikke tatt for mye av verdi hos naboen, men reise lysten min ble ganske så svekket etter dette. Vi fant ut dagen etterpå nummeret på bilen da de hadde parkert og stukket fra rett nede i gata, og det er snakk om voksne mennesker som ikke helt lever ett normalt liv. Men heldigvis har de ikke vært her igjen siden.
Og ferien den måtte jo bare starte, og for en flott tur vi har hatt...

Selv om vi her er på Hovden, finnes det ei strand å bade på..Vel er det kaldt og vi pyser. Men lekne som vi er ble det ikke å pyse lenge..

Er ganske så flott natur rundt hytta, som ligger 10 min før Hovden, helt stille og rolig ved otra...

Jeg pleier vanligvis aldri vise mine barn, men her gjør jeg ett unntak...

Demningen er ett sted vi alltid besøker, enten for turen, bilder eller plukke drivved...

Og her finnes der mye drivved...

Bekken på oppsia av hytta...Vi har en helt enkel hytte, bare strøm, ikke vann. Med tider har jeg planer for interiør biten innendørs, slik at den blir bloggbar..hehe neida, ikke bloggbar men enda koseligere å besøke.

Den ene natta våknet jeg kl 0400 og bare måtte ut å knipse litt...Og dagen føre fant vi ett elgtråkk rett ved hytta, og når jeg lisså godt var våken og ute, så hvorfor ikke?? Jeg satte meg ned rett ved tråkket i håp om en overraskelse. Satt lenge, tittet litt på naturen rundt og så en stor sten, jeg satt lenge, så plutselig merket jeg at stenen hadde flyttet seg....Og gjett, det var en elg, langt bort. Jeg listet meg innpå, kom ganske så tett på og, satte meg ned og knipset. Og var seff litt nervøs, helt åpent jorde, ingen trær i sikte, heldigvis var det en ung hanne, og da pleier de ikke være hissige. Mens jeg satt der krælte det med Lemmen rundt meg, overalt vi gikk på veier rundt hytta lå der ihjel kjørte lemmen, så er kanskje lemmen år i år....

Etter ei lita uke på hovden tok vi turen over Haukelifjell, og så tok vi båten over til hjelmeland. Der ska det holdes Norsk frukt og laksefest i sept..Det er ett stort arrangement med mye besøkende, rundt 3000-5000...Og der har jeg søkt om å få være utstiller. Så vi ville innom å titte litt på stedet på veien. Det er ett flott lokale håndverkerne ska stille ut i...Spinneriet kalles det..

Og bare dagen etter ringte de meg og inviterte meg som gjesteutstiller!!! Gjett om jeg er beæret??Det ska bli sååå gøy, og vi ska overnatta på det nye Spa og velvære hotellet der, gleder meg. Unge fri ska vi og være!!! Så nå fremover må jeg produsere masse..

Da ferien var over kjørte vi innom en herlig dame ved navnet Eva Kylland, en kjent frilanser fotograf, hun hadde artikkelen om kolonihagen i det siste boligpluss faktisk..Vi sku nemlig hente vårt nye familie medlem...Sibir heter han, blanding av huskatt og Abysinner, helt herlig er han...

Og han har funnet seg til rette for lengst..


Ellers har vi vært hjemme i over i ei uke, men jeg har vært så opptatt. Min kjære mor blir 50 år denne mnd, og ville ikke ha noe. Hehe, men hu slapp ikke unna. I helgen holdt jeg og min bror bursdag for henne, en stor overraskelses fest hjemme hos henne selv..Hu ble hentet på morraen av meg og 4 andre damer, vi sku på rafting...Gjett om hun ble overrasket, hun trodde hun sku ha ungene hu,hihi..Og senerer ble det fest med vel 30 mennesker og god mat og vin..Vellykket ble det..så nå endelig har jeg litt tid til å pusle med mitt..en så lenge, det er sommer og sol, og med det fører det mye arbeid, iallefall hos oss. Dagene blir tilbrakt ute fra tidlig morgen til tidlig kveld, så sant det ikke pøser ned...Det er herlig med sommer gitt!!!!!

Jeg ser frem til å titte innom dere alle..klems..

6 kommentarer:

 1. Kjekt å høyre frå deg! Litt av kvart du har opplevt i ferien ;-). Superfin pus! Og kjempespennande med utstillinga, gratulerer! Skal sei du er tøff som dristar deg innpå elgen!

  SvarSlett
 2. For en natur,nydelig sted,og for noen nusselige småttinger. :):D

  SvarSlett
 3. Høres ut som om du har hatt noen innholdsrike dager. Lykke til på Hjelmeland! Flott plass :-)
  Fikk helt abstinenser av å se rekved bildene. Jeg bodde noen år i Bykle og før jeg fikk ved i hus, første høsten, så dro jeg av sted og fant masse til å fyre opp.
  Klem fra LIV

  SvarSlett
 4. For noen utrolig flotte bilder! Og så mye spennende som har skjedd i ferien :o) Nydelige barn du har, ser så gode og søte ut atte! Så spennende med ny utstilling da! Blir kjempebra, du er jammen dyktig!! Ha en super dag! klemmer

  SvarSlett
 5. hei på deg,
  koselig å høre fra deg igjen,
  men fy for en ubehagelig opplevelse dere hadde med tyver rett ved,
  godt ikke mye ble tatt,å at ikke dere ble skadet,finnes så mange typer folk.
  å men å koselig tur dere har hatt,for noen netur bilder,å dine barn såå vakre,
  gratulere som gjest utstiller,blir gøy å se hva du produserer,
  den elgen var nærme ja,
  koselig du gjorde for din mamma,tenker hun ble overrasket.
  ønsker deg fortsatt gode sommer dager.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 6. He he synes jeg ser deg ute i veien :) Det var en super feiring av din mor,og raftingen var gøy :) savner noen bilder da :)
  Klems

  SvarSlett