lørdag 27. februar 2010

Himmelriket....

Igår fikk jeg tlf fra mannen som sku fikse symaskinen min...den var ferdig(levert den onsdag, fredag va den ferdig, god service)...Jeg ble hoppende glad, og durte avgårde innom en butikk vi endelig har fått i Kristiansand..for å handle litt provianter..
Var første gang i butikken for min del, og jeg ble helt satt ut..visste ikke helt hvilken ende jeg sku begynne i, hvilket jeg sku ha, for det var mange jeg ville ha....
Og dette er butikken....Jippi...

Vi gikk alle sammen i butikken og snakket om hvor flott den var og at det var på tide vi fikk noe slikt her i byen..Passet meg helt fint...Og jeg fikk med meg mye til en veldig grei pris..Dette er en av de bedre butikkene som har ankommet byen på lenge..Og jeg tror ikke jeg blir helt fremmed der heller i fremtiden..Hva alt ska bli til får jeg se, har jo noen planer..Men foreløpig er de planer og ikke noe å fortelle om. Prestasjonsangst?, joda det skyldes nok det...
Ha en fortsatt flott helg videre...Klems..

torsdag 25. februar 2010

Kirsebærkvister og perle....

Heisann...Dagene her går i sykdom, ikke mer enn at ungene har blitt friske og fulle av raptus, så blir ho mor syk...Og mannen jobber og jobber, så gressenke igjen...Huff, ser litt mørkt på helgen, og mer snø i vente....

Her har jeg vært uten symaskin i mange mnd, men har en gammel Husqverna fra mamma som nesten ikke er brukt(stått i kjelleren i mange år), og er ca 35 år gammel..Så idag fikk jeg kavet meg til byen for å levere monsteret, og for de som kjenner til gamle maskiner så vet dere at de veier blyyyy. Betjeningen flirte litt der jeg kom hanglende inn døra, helt utmatta, ustelt med jakkehetta dratt godt over hauet..Var da bare så glad for at minsten ble levert hos bestemor før jeg sku ut på dette. Sku likt å sett meg med maskinen i ei hånd, og ungen i den andre..hadde aldri funket, så takk mamma for at du advarte meg på forhånd.

Fikk og dratt innom en herlig blomster butikk(Camillas blomster) og handlet med meg en liten perleblomst og noen vakre kirsebærgrener, gleder meg til blomstene springer ut. Men knoppene er like herlige å titte på...Vårfølelse...


Perleblomsten er plantet i ett søtt glass med sislinger i glasset rundt..klippt gress og gåsunger rundt løkene..kjempe herlig...
Må si det er tungt å gå med tett, rennende nese..alt blir lissom så innmari tett....halsen er heller ikke det beste, nei nå ble det mye klaging her gitt.
Jeg får se på det positive, jeg har lov å være slapp....(men er bare ungene hjemme å vise det ovenfor,hmm)
Får putte noe plumbo i nesa og hals og hive meg på sofaen godt plantet under ett herlig teppe....sjeldent her i hus, ungene får bare rase....
Ha en flott uke alle sammen..klems

tirsdag 23. februar 2010

Litt mer fra mamma...

Er en skikkelig utfordring å ta bilder hos mamma..Tragisk med lys og vinduer..og ikke har hu støv på hjernen heller...
Men noen har jeg da fått tatt, hu har så mye av alt og ingenting at jeg kunne drevet bloggen min med hennes ting i laaaang tid..
Og siden mamma er alene, er det ikke mye oppussing som har stått i fokus. Men nå begynner hun sånn smått å ta litt etter litt.

Her er ett servis som jeg ska arve,jeg bare digger det..Og har ganske mye i denne serien.

Denne terrinen bare elsker jeg.........

Her er og ett flott servis, men dette tror jeg hun vil selge. Det blir ikke brukt, står til pynt i rokkoskapet. Men er visst verdt litt, er Maisen fra Dresen, og gammelt..

Her har hun samlet noe av alt dillet hun har. Vanvittig med små flasker og små sølvting, dette er bare en liten smakebit..

Disse søte små porselen rosene er herlige!!

Og her står sølvtøyet som jeg ska arve, hu har fått tips av meg å ha det fremme fremfor i en skuff. Dette blir faktisk brukt ganske mye og..


Fargen på kjøkken vekten er vidunderlig.

Gamle speil og børste sett har hun flere av, jeg har allerede fått ett..

For ikke snakke om gamle bokser...En hel haug..

Men denne synes jeg er søt....

Så lekre farger..


Ja her var en liten smakebit av va min kjære mor har fremme...Og mye av det håper jeg at jeg arver..Gleder meg til å ta med ett bedre kamera neste gang, og må ha mye tid, er mye gøy å knipse....
Idag har vi endelig fått måkt terrassen, den var temmelig fullpakket med snø ja. Tungt, men så godt å titte ut igjen..Og tror pus syntes det va veldig greit, han pleier å mase ved døren der om han vil inn. Men de siste dager har det vært vanskelig, hihi..
Masse klemmer fra meg til alle...(jeg ska kjappe meg i sola, så får mannen i hus ta seg av kveldstell,hihi)

mandag 22. februar 2010

Litt arvegods....

Hjem kjære hjem...Vært på hytta på Hovden sia onsdag, og vi har ikke akkurat fått sove så mye noen av oss. Minsten hadde visst fått det for seg at når vi sku legge oss så sku hu stå opp...Så vi har vært våkne noen netter. Og dakar mamma og min bror, hytta er ikke stor og definitivt ikke lydtett, så de har ikke sovet mye de heller. Så kan tro de var glade for å komme seg hjem igjen... På Hovden var det ikke like mye snø som her hjemme, og da vi kom hjem hadde det snødd enda mer, så måking stod på planen med det første, bare så vidt vi fikk bilen inn innkjørselen..Og siden mamma har så snille naboer som måker for henne når hun kommer hjem, hjalp de oss før de kjørte hjem.

Men nok om det, dette sku handle om litt arvegods...
Har idag vært nede hos mamma en tur, hadde ikke med meg kamera så ble bilder med tlf, så bildene er så som så. Og lyset hos mamma er tragisk, helt tragisk...
Siden det er så populært med klokker for tiden...måtte jeg vise frem de jeg kanskje arver (når jeg selv er ganske så gammel da vel og merke, sidenjeg har så unge foreldre).
Dette er en gammel gulvklokke fra oldemor, den er lekker med slit patina og rosemaling. Og den blir aldri malt hvit..En gammel dåpskjole som hører familien til henger som pryd..


Denne klokken kommer fra min Grantante..Den er blytung...(skapet som den står på for øyeblikket er fylt med masse gamle glass og karaffler, dem ska jeg vie en annen gang).

Her er en koffert jeg har lagt min elsk på....Digger formen, alle merkene...

Den står høyt på min liste over hva jeg har lyst å arve..

Dette gelenderet har i sin tid stått på min tippoldefars lensmannskontor på lillestrøm..Den har en port som svinges opp..Vi har flere deler mener jeg..

Dette sku jeg lett funnet et sted til i huset, ingen problem...Males, ja kanskje..eller..

Oj, her ble det dårlig bilde. Men er ett rokkoskap med masse godsaker i, her ska vi ta en titt en annen dag når jeg har skikkelig kamera med..


Siden vi har vært vekke, blir det umulig å få gått innom alle innlegg sia vi reiste, hvertfall lagt igjen kommentar. Men jeg prøver alltid å få med meg de fleste, redd for å gå glipp av noe,hehe..
Ny uke, nye muligheter for alle. Dere øsnkes alle en fin ny uke, klems...

onsdag 17. februar 2010

Jippi....og litt kjipt..

I siste innlegg skrev jeg at vi ikke feiret Valentins, men der tok jeg feil..For min mann gjør visst det. Og gaven han hadde ordnet var jo litt forsinket i posten. Jeg må si jeg var litt skeptisk ettersom han av og til kommer med "litt" merkelige gaver.
Og igår kom den, og slik så den ut da jeg fikk den..Skeptisk..Men det var ikke nødvendig, denne gangen har han slått på stor tromma..
Jeg ble hoppende glad og forvirret, ikke det at jeg legger meg så mye opp i det økonomiske her i hus, det tar mannen seg av, men jeg vet jo så pass at lommeboken i disse mnd er litt skral. Og fikk dermed litt dårlig samvittighet for de små kjøpene jeg gjorde i byen igår..


Og det beste av alt, den er hvit og passer ypperlig sammen med mine disse hvite øretlf jeg kjøpte til jul..


Men så er det litt skummelt og..De gir ikke forsikring lengre på disse tlf..det ble visst for dyrt. Og den tåler vel ikke akkurat å treffe bakken, så dette blir litt a en prøvelse. Og minste datteren har jo lånt min tlf lenge nå, men det går ikke lengre..Tror det er 4 år sia jeg kjøpte meg tlf, og det siste året har jeg hatt en gammel som mannen hadde kasert fordi min gikk i stykker. Så synes egentlig jeg fortjener en ny nå ja, selv om denne kanskje var litt vel drøy. Men ett nytt leketøy er det sikkert og visst, masse å lære nå. Og kjenner jeg mannen rett så blir den kjekk for han og å leke med..

Idag ska vi reise til hytta på Hovden alle mann..Og seff måtte jeg miste litt a en tann i dag morges, så tur til tannlegen blir det først..Typisk, men er glad jeg har en snill tannlege som lar meg komme på dagen..Så blir det pakking og måking og foring før vi drar, masse å gjøre. Vi hadde håpet å komme oss tidlig avgårde, men den gang ei.
Ha ei flott uke alle sammen, klems...

mandag 15. februar 2010

Helgens strabaser, loppisfunn, hjelp??

I helgen var det mange forskjellige feiringer ute å gikk..Morsdag, Valentines og fastelaven..Og mange som og hadde bursdag, bryllupsdag og div...Her i hus blir bare morsdag og fastelaven feiret, jeg er ikke så gammel av alder(mener jeg selv da), men kanskje litt gammeldags..Jeg personlig synes valentines hører USA til, men skjønner godt at mange vil feire, blir mer og mer vanlig.
På morsdagen fikk jeg sove litt lengre enn de andre i hus, og det settes stor pris på..Ellers var jeg heldig å fikk være alene mamma stort sett hele dagen, for felling av trær stod på planet i helgen, og søndag er ingen unntak her i hus..Jeg fikk tilogmed lage vaffler, middag og fikk klippe både mann og bror på hodet(var frisør lærling ei gang i min tid). Men boller, det fikk mannen lage, og de ble gode. Bollefesten på kvelden ble vellykket. Jeg hadde ikke forventet meg noe overraskelse(da mannen ifjor ikke fikk)..men joda han hadde funnet på noe, vet bare ikke hva enda..Blitt forsinket i posten, dakar mannen..
Så jeg får vente å se hva det er, er ikke sikkert jeg tørr blogge om det. Med min mann vet jeg aldri, avogtil er han super flink, og andre ganger litt annerledes hvis jeg kan kalle det det??
Men nok om det...

Her en dag var jeg på Fretex, jeg liker som sagt å alltid titte innom brukt butikker hvis jeg er forbi. Det kommer jo stadig inn nye ting....På fretex har jeg ikke funnet så veldig mange gamle skatter, men for all del masse flott. Men denne gangen var jeg heldig, så heldig at jeg fant meg to gamle skatter.. Men den ene vet jeg ikke helt hva er eller hva det hører til..Noen som vet??

Den har ett hull i hver ende, så den må høre til noe...

Jeg ska bruke den til oppbevaring av ett eller annet, kanskje noen søte gamle blonder vil gjøre seg oppi her..Vet den har blitt brukt til blomsterpotte før, men det ska ikke jeg..

Men se her der...En utrolig flott trykkplate i tre..

Flotte mønstre..

Synes den er veldig så dekorativ.

Jeg hadde tenkt å rengjøre den godt hvis den viser seg å kunne brukes, vet ikke hvordan de er å få rene når man har brukt dem? Og hva som er best å bruke til å lage trykk??Noen som har råd?

Og til slutt, endelig...Leitet lenge etter en slik gammel brødform, har lyst å lage en slik flott lysestake som så mange har gjort. Og tro meg jeg har ventet lenge på denne..Ikke lett å finne.Tusen takk for så mange fine kommentarer på påskeeggene mine, de ska lages flere av, det var kjempe gøy...
Ha en flott ny uke folkens, klems....

Award...

Fikk denne fine awarden av Lillelises blogg, en flott blogg som er verdt å besøke..Med denne awarden ska jeg og fortelle om 10 ting som gjør meg glad...
1. Barna mine...
2. Verdens beste mann...
3. Dyrene mine
4. Kreativt arbeid..
5. Sosialt samvær med famile
6. Gode venner..
7. Bloggvenner..
8. Sommer og sol..
9. De små overraskelser som kommer på ens vei..
10. Bilen min..(er ganske så avhengig der vi bor, så den er unnværlig)

Tusen takk for flott award, det varmer like godt hver gang..Klems

lørdag 13. februar 2010

Påskeegg...

Min største prinsesse er blitt så syk dakar, falsk krupp...Så blir mye omsorg og og pleie på henne..Så det fine været vi har i helgen får vi ikke ytnyttet helt. Men vi har kost oss med å lage påske pynt. Blir litt inspirert av dere flotte damer her inne, har vært mye fine egg i det siste. Så igår var vi å handlet inn det vi trengte og satte igang. I år sku vi og lage noen til min kjære mamma som morsdagsgave..(noen med ordentlig farve som min datter sier måtte det bli, så hun har laget noen med det og)Dette er ett av eggene min kjære mamma ska få, bildet er av hennes kjære mor og far...

Jeg har brukt både litt silkepapir, og gamle aviser og gamle dokumenter fra lensmannskontoret til oldefar..


Her det pyntet med ett søtt kors...(og eggene ska ikke ligge fremme til pynt enda, var bare for bildet skyld)

Dette var artig arbeid, så disse ska vi lage mange flere av. Meningen var egentlig å lage noen helt hvite, men det får komme neste gang.
Ellers har min mann og min bror hatt utedag, felt trær som ska bli ved neste vinter. De har tatt noen store trær i hagen, så når blir utsikten enda bedre..Gleder meg til sommeren.
Ha en flott helg videre, klems...