fredag 30. april 2010

Flere loppiser....

Sist jeg var på loppis fikk jeg mye for pengene..Da er det gøy å være på loppis, selv om det var mye folk og spisse albuer. Jeg havnet ved den skrøpligste herremannen som brøytet seg vei gjennom mengden til de grader. Men jeg fant ut at det var ganske så smart å bare følge han, da slapp jeg å bruke spisse albuer. For spisse albuer vil jeg ikke bruke, seff får jeg en spiss en i sia sier jeg i fra. Det var så sykt mye folk, var nesten umulig å komme noen vei, enkelt ganger stod du på stedet hvil i lang tid..

Her ser dere jo kurvene somjeg har vist tidligere ferdig malte. Men her ser dere og det dyreste jeg kjøpte meg, to vegglysestaker. Vet ikke helt enda, men tror de blir hvite..De kostet litt mye, 200 kr..

Litt ekstra til kjøkkenet..

Og jippi, ja jeg fant meg ett lite emalje krus, det eneste som var å opprive i emalje..5 kr, hihi..

Et skjellfat med herlig patina..5 kr..

Ble ikke norgesglass denne gangen, for jeg datt over noen franske, og de var så herlige. 3 for 25 kr..

Blitt veldig glad i de allerede..

En karaffel måtte å bli med til 50 kroner, den må få en skikkelig vask da..

Og terriner var det heller ikke så voldsomt mye av, men jeg fant meg denne til 50 kroner. Synes den var tidløs og søt.

Så alt i alt her pluss den store sjenken med tallerkenhylla på fikk jeg for skarve 500..


Sjenken har jeg fått malt ferdig nå, men den ska pusses litt og muligens få en tekst. Og idag er det grått vær og bilder blir ikke mye tess. Så denne får jeg vise frem senere.

Idag får jeg besøk av en av mine bestevenniner med følge, vi ska kose oss ikveld. Gleder meg, er ikk ofte vi sees siden hu bor litt unna..
Og det er helg folkens, deilig, måtte sola skinne for oss alle(lov å håpe)...
Klems............

onsdag 28. april 2010

Loppis funn før og etter...

I helgen var jeg på mitt første loppis i år..Det er ett årlig loppis som jeg ikke har vært på før, men gjett om jeg blir gjenganger der hvert år. Mange skatter til latterlige priser. De hadde og korps, ett litt spesielt gøyalt ett som opptredde mens folk ventet på at det åpnet. Folk løp som gale, og jeg visste ikke hvor møbel avd var, men så noen flotte kurver jeg ville ha. Men jeg kan angre dypt på at jeg ikke fant møbel avd først. Så i etterkant at der var ett stort dobbelt antik vegghengeskap, ett slikt som vanligvis ville gått for flere tusen kroner..Og den latterlige prisen var 150 kr...Sykt, jeg orket ikke ta bildet av en ei gang, for jeg ble så irritert på meg selv,hehe..

Men her er en kurv som jeg vil bruke til å oppbevare malingen min i, til den nette sum av 10 kroner.....


Og her var en annen søt liten kurv som ska romme duker og blonder...hele 5 kroner var prisen..

Og selvfølgelig måtte det spraymaling til....

Denne ble hvit..

Og sjenken dere ser her fikk jeg for 170 kroner,hihi..Ble ingen før bilde da jeg er utålmodig og begynte å male første strøk samme dag,hehe..Den ska få noen strøk til, bli litt slitt og en tekst eller noe slikt må på..

Og denne ble grå med blonder på...Igår ble jeg endelig ferdig med ett bilde som jeg har stått fast med i noen dager..Men det er hemmelig frem til utstillingen..Kan jo ike vise alt frem før heller,hihi..
Regnværet er bare hjertelig velkommen her idag, da får jeg gjort fornuftige saker inne uten dårlig samvittighet. Og barna ska til bestemor ikveld, så ikveld er det masse arbeid på planen. Igår fikk jeg ikke lagt meg før 0300, så er litt redusert idag, og tror ungene merker at lunta er litt kort,hihi..
Ha en herlig onsdag uansett hva den måtte bringe..(og negla holder fortsatt,hehe)
Klemmer fra meg....

mandag 26. april 2010

Plukket "skrot"? Og negla røyk!!

Min mann joober jo i brannvesenet, Og her om dagen sku de brenne ned ett hus som en øvelse. Jeg fikk ikke rede på dette før det var for sent, men sku gjerne vært inni å sett om der var noe skatter/skrot...Men fikk nå øye på ett lite uthus ved siden, og det sku rives. Jeg kontaktet eier ganske kjapt å spurte pent om jeg kunne plukke litt vinduer og dører som var av interresse, og det fikk jeg..Hihi, tror aldri mannen har vært så flau i sitt liv, stedet ligger rett ved sentrum og alltid mye folk. Han tok på en caps, og tror ikke det går ann å få den lengre trekt ned i ansiktet enn han klarte. Han jobbet kjapt, veldig kjapt. Livredd noen sku se han, eller at noen ringte politiet. Men sånn som han oppførte seg vil jeg si at det hele ble seende ganske så mistenksomt, så jeg ble vel litt nervøs selv, vel og merke pågrunn av han.

Bildet er lånt av Fædrelandsvennen, og på bildet skimter enn det lite uthuset..(og vinduene jeg plukket, jeg har ikke tatt bilder av de enda).

Noen herlige gamle dører som jeg håper jeg får brukt i hagen ei gang i fremtiden..Ble to slike...

Og inne i uthuset stod der en gammel dør med glass i, kjempe fin holdt, og den er veeeldig bred. Må bare finne ett gammelt håndtak ettersom det som stod på var av nyere dato. Håper jeg ei gang får mannen med på å få brukt den inni i huset, men foreløpig blir det stående på vårt uthus. Må jo ha noen fremtidige prosjekter og???
Manne arbeid er noe jeg har måtte belage meg på i det siste hvis vi ska få gjort noe her..Så her om dagen dro jeg frem ryddesaga, den er litt treg å starte, er slik snor du trekker i for å starte. Etter gjentatte mislykkede ganger tenkte jeg at dette sku jeg få til(følte tidligere på dagen at det ikke var dagen min, men..), så jeg tok skikkelig spenntak og dro alt jeg eide og hadde. Og jammen satte fingeren seg fast, og med det gikk negla mi..Den er løsnet på hver side helt ned og bare en liten flekk på midten som henger igjen...Jeg ble helt hysterisk, for nå tenkte jeg at jeg måtte på legevakta og rive den helt av, og litt dårlig ble jeg jo og..Men jeg kom på min kjære negldesigner som jeg sku til akkurat den dagen, ringte henne og hu mente vi sku prøve å redde den først!!Jeg ble litt lettet, og resultatet ble greit, den ser jo ikke bra ut, men mulig det holder til den vokser ut. Må være ganske så forsiktig ettersom den er ganske løs.. Så nå er jeg vel litt handicappet en stund fremover når det gjelder enkelte ting. Det som var flaut var at rett etter hendelsen fikk jeg ett bleie skift som ikke var ønskelig og lett med en hånd, og siden mannen ikke kunne komme hjem bar det over til naboen for hjelp. hehe, heldigvis har jeg en grei nabo, hihi...

Må si jeg merker det er vår, for her i hus er vi ute fra morgen til kveld, og kvelden er satt av til kreative saker til utstillingen i mai. Så blogging blir det lite av merker jeg, jeg er innom for det meste å titter..Og har vært på loppis og skaffet meg litt flere prosjekkter, hehe..De ska jeg vise en annen dag..
Ha en flott ny uke til dere alle, og takkervarmt for kommentarer, jeg lover å bli flinkere selv og..Klems...( idag var det trist vær, så nå fikk jeg endelig tatt husvasken, klesvasken og alt ellers som har blitt forsømt i det siste,hihi)

onsdag 21. april 2010

Nytt bilde ferdig....


Her er min tolkning av det kjente porterettet til Leonardo Da vinci(hans bilde ser du i innlegget under)
Selv ble jeg nokså fornøyd, er bare mitt andre malte ansikt så kan jo ikke klage. Er så glad for at jeg har en slik flink nabo som har klart å lære meg litt av dette her...
Her har jeg og valgt å gå for en tekst siden lerret var 40x60. Man ska jo tenke på inngang og utgang i ett bilde, hvor hoveddetaljer ska plasseres osv..hehe. Jeg har og brukt både varme farger og litt kalde farger, det gir litt kontrast. Teksten er på fransk, ett ordtak fra Jean Paul, det lyder: Aldri er en kvinnes stemme skjønnere enn når den trøster.. Synes det passet ettersom (hvertfall jeg synes) kvinnen ser litt trist ut. Nå ska jeg ta fatt på ett nytt bilde, men det blir siste før utstilling av den sorten, ska ellers lage flere bilder jeg vanligvis lager og må få i gang symaskinen igjen. Masse å gjøre.

Og her ser dere litt av hva jeg har bedrevet tiden med ellers, bært og stablet en haug med stein(og det var blodslit, men min egen feil siden jeg satte mannen til å lage hagebord, da måtte jeg bære stein)..Og ikke hvilken som helst stein, gamle brostein fra Stavanger som jeg ska bruke på min nye uteplass. Og jeg som vanlig tenkte at dette var peanuts og svisj ferdig, hehe, slet i flere timer, dagen etter stiv og støl..
Vi har jo drenert, så nå ska vi snart få komt igang. Jeg så og at Nib neste utfordring er nemlig uteplass, og spurte mannen om han trodde vi kanskje ble ferdig i begynnelsen av mai!! Han så på meg med store øyne og lurte på om jeg ikke var helt riktig god!! Men han flirte vel godt da han skjønte tegningen, men vi blir ikke ferdig av den grunn nei...Vi har jo ikke begynt ei gang heller, så jeg må nok bare smøre meg med tålmodighet. Men tviler ikke på at det blir mange fine innslag i den utfordingen, gleder meg til litt inspirasjon..


Idag ska jeg bli litt bedre kjent med en sånn mose maskin, og mosen på plenen ska få kjørt seg. Vi har helt vilt mye mose, så vi må få bort noe, så mer plen og gjødsle. Det er jo en helt grei jobb når vi har så knall vær som nå. Jeg er en slik person at jeg ville nesten gjort hva som helst av arbeid, bare jeg får vært ute i det fine været. Jeg er ikke en som kan sitte å nyte det, jeg må jobbe....

Ha en flott dag videre alle sammen, og takker for kommentarer jeg har fått, blir så hoppende glad for det...Klems..

tirsdag 20. april 2010

Hjelp....


(bildet er lånt fra nettet, er ett gammelt portrett av en kvinne som Leonardo Da Vinci har malt)

Dette bildet holder jeg på male nå, og er egentlig ferdig..Men jeg har bestemt at jeg sku ha en tekst på det nederst. Men så står jeg fast, helt fast...Noen som har noen forslag??? Takknemlig for alle forslag som kommer.....

Bildet over er malt på ett treverk som heter poppel, og som dere ser er det gammelt og fått litt konturer med årene. Dette er et kjent bilde fra maleren, og det er så flott!!

Før utstillingen i mai ska jeg male ett bilde til av ett annet ansikt, helt dilla nå jeg. Men det er tidkrevende når man er nokså fersk i gamet. Ska og male opp flere bilder jeg vanligvis pleier å male, og ikke minst sy noen flere barneklær. Så jeg har nok å henge fingrende i, derfor litt lite blogging om dagene, men jeg prøver å få komt innom dere alle flotte bloggere daglig. Må jo ikke gå glipp av noe...

Ha en flott dag, klems....

lørdag 17. april 2010

Smi mens jernet er varmt...

Igår kom jammen meg Boligpluss i postkassen min..Digger det bladet, masse fine tips. Og jeg har alltid mange prosjekter i mitt hodet etter å ha lest bladet, det er bare det at jeg som oftes trenger litt hjelp fra mannen i hus. Men han jobber jo dobbelt fra før og litt til..pluss masse prosjekter som er begynt på fra før..hihi. Dakar han har det ikke lett. Han skjønner ikke helt disse ideene mine alltid, og særlig liker han ikke at det som oftes er helt unødvendige ting, i hans øyne vel og merke...Men idag stod jeg på mitt enn så surmult han ble, og satte han i arbeid..

Vi startet med to gamle sildekasser..

Og noen runde stokker...

Og vips hadde jeg ett flott plantebord!!!!(ideen er hentet fra boligpluss)

Jeg digger det, og kjapt gjort var det og, flinke mannen min...

Denne gamle zinkbøtta har jeg hentet på landstedet til svigers, og elsket den fra første stund..

Og nye krukker er innkjøpt til sommerens planter, de flotte urnenen fra mestergrønn til helt utrolig pris..Og måtte jo ha litt forskjellige størrelser og .En gammel sildekasse tilovers som det blir planter i til sommeren står klar på siden. Fikk tak i en gammel metall plante med kanter som passet oppi, så jeg kanskje skåner kassen litt. Den er vel ferdig eldet fra før..

Min mann var heldig å datt over noen gamle trinser på jobben, og de er brukt som hjul på plantebordet i den ene enden, helt toppers..

Og til slutt idag, jeg har da fått plantet noen få stemorsplanter, de resterende blomstene jeg vil ha må nok vente litt til på varmen..


Plantebordet har ikke fått sin rette plass enda, vi drenerte jo sist sommer, og dekket rundt huset er laaangt fra ferdig enda. Vi ska legge gamle brostein fra stavanger sentrum og lage en uteplass..pluss pluss,hihi..Men ting tar jammen tid når jeg ikke er alene om det.

Ellers fikk jeg endelig pakket ned påskepynten i hus. Er så mye å gjøre om dagen at tiden strekker langt fra til til alt. Ska være med på en utstilling i mai sammen med min kjære tante som har denne bloggen Renates skrik. Ska ha med både mine bilder og litt barneklær, så her jobbes det virkelig for å få det ferdig, samtidig som mye ute ska taes før varmen kicker inn.

Og for ikke å snakke om unger som ska ha sitt, og mannen jobber jo som sagt dobbelt, så mye gressenke for tiden. Men gjett om jeg begynner å bli vant med det!! Her om dagen minte mannen i hus på om at han sku på øvelse, jeg merket han var nervøs til tusner..Men han fikk ingen reaksjon, annet enn: jaja, samma det!! Så han ble overrasket, men tror nok det letter litt av trykket hos han og,hihi..

Nei nå ska jeg i malingen, ett annet ansikt er underveis, og tusen millioner takk for herlige kommentarer på mitt siste bilde..Det varmet kjempe godt..Masse klemmer...Kos dere denne herlige lørdagskvelden...

tirsdag 13. april 2010

Kristin gjør ting hun egentlig ikke kan!!

Heisann alle sammen..Nå er det jammen lenge sia sist innlegg, endelig tid til ett. Får jeg har egentlig mye å blogge om, men tiden strekker ikke til for tia. Jeg ha i den siste tiden gjort ting jeg ikke kan, og da blir humøret litt hoppsi daisi alt ettersom...Jeg har begynt på mine sy prosjekter, og det er ikke bare bare å sy barneklær når alt ska læres fra bunn av. Har klødd meg i huet noe helt vilt, men nå begynner det å løsne, og da begynner morroa!!

Ellers har jeg og vært så heldig å vært på malekurs sist uke og i helga. Har blitt medlemm i en lokal maleklubb, helt topp. Og min nærmeste nabo er ei herlig dame fra Moldova som er utdannet kunstner og ufattelig dyktig..Hun kan male alt, kopiere til minste detalj alt som finns av bilder. Og det var hun som holdt kurset. Jeg har malt i noen år selv, men mest decoupas og kolasj. Men ansikt og hender er noe jeg finner veldig vanskelig og likevel veldig gøy å beherske. Og ansikt har jeg fått prøvd meg på i helgen...

Dette er modellen som ble brukt, dette er en skulptur som min nabo har malt...Her får man prøvd seg godt på skygger..


Dette ble mitt resultat!! Og jeg må si meg nokså fornøyd, det er første gang jeg maler ett ansikt..Tegne ett er noe helt annet, som jeg behersker rimelig greit.


Jeg har brukt litt egne farger, så fargene matcher ikke. Man må jo bruke litt av egen kreativitet, hihi..


Og om dagene er vår rengjøring ute høyt prioritert. Deilig, jeg elsker å jobbe ute når været er så bra som nå. Arbeidet kan være hva som helst, feiekost, rake, høytrykkspyler eller alt annet.. Bare gi meg fint vær så gjør jeg gjerne alt, bare jeg får vært ute. Tror ungene synes det er en stor kontrast å plutselig gå fra innelivet til utelivet. Vi er jo ute fra morgen til kveld, men de digger det, og godt er det!

Til slutt må jeg bare få gratulere alle som kom til finale i Nib`s utfordring denne mnd, masse flotte innlegg...Jeg vet hvem som får min stemme, nemlig Landlige hjem , en av de herligste bloggene jeg har komt over. Hun er såå flink til å ta vare på sine følgere, er bare å bøye seg i støvet!!!

Nei, nå må jeg få med meg Frustrerte fruer!!
Snakkes, klemmer fra meg...

torsdag 8. april 2010

Award..tusen takk....Tusen takk for herlig award..Har ikke bare fått den av en, men av tre kjære bloggere..
Renates Skrik
Landligehjem
Villa Klaraberg

Jeg takker dere alle sammen. Beklager at jeg er litt treg i avtrekkeren, tiden strekker lissom ikke til om dagene...Men jeg ska skjerpe meg, hihi..
Med awarden følger det å fortelle 7 ting om seg selv...

1. Elsker hjemmetilværelsen med barna..
2. Må ha noe kreativt å jobbe med hele tiden..
3. Liker godt å være sosial når anledningen tilbyr seg.
4. Shoppoman til tusner, hihi..men ikke nødvendigvis nye ting, men gamle skatter..
5. Har begynt å like symaskinen etter noen omganger med retta og vranga..
6. Blogging har blitt en stor del av mitt liv, og jeg elsker å titte innom de mange vakre bloggere...
7. Ellers er jeg en meget utålmodig person, som oftes sku gjort alt igår, helst..

Jeg sender denne awarden videre til 7 andre blogger, men er mange flere som sku hatt den!!!

Blåveispiken
Cosmos
Det lille ekstra
Fru Lunas Drømmefabrikk
Guttemamma
Hjemme best
Solbergets mange prosjekter

Jeg vil absolutt anbefale alle som titter innom å sjekke ut disse herlige bloggerne om du ikke har det fra før..
Nei, nå må jeg prøve å få jobbet litt mere. Mer om hva jeg jobber med litt senere..
Klems til alle.....

fredag 2. april 2010

Påske utfordring...

Nå har jo Nib påskeutfordring, og det gir meg igjen muligheten til å vise frem påskepynten. Vi har nå hatt påske stemning lenge her i hus, eller jeg hvertfall...

Selv lagde egg er ett must for meg, noen nye hvert år, gir fin samling etterhvert..Og korset er jo ett symbol i påsken enten man liker det eller ikke...

Her er ett annet egg, dette da dekorert med familiemedlemmer som dessverre ikke er med oss lengre...En fin måte at ta vare på minner på..

Og noen av eggene må jo ha ett rede, og her er mitt!!Disse egge lysene er bare herlige og brenner så fint.

Blomst i ett egg, vakkert og dekorativt. Ideen kommer fra Charmerende gjenbruk..

Gåsunge kvister hører påsken til, og ingen unntak hos oss.

Hvite duer er og ett flott symbol som jeg synes passer fint i mange høytider..


Små og større stilben med forskjellig påskepynt..

Og ikke minst, påsken for oss er bare kos og late dager!!


Vel, dette var mitt bidrag i denne runden, var mange flotte innlegg..klems..