mandag 31. mai 2010

Loppis og antikk, og planteloppemarked...

God kveld alle sammen..Akkurat komt meg inn fra terrassen, på denne tia har vi sola til 2100, deilig..Og lengre blir det i sommer!!!
Selv om jeg har hatt mye å gjøre i det siste, har jeg fått med meg litt annet og, bursdagsfeiringer, hele 3 stk. Datter ble 4, mann ble 30 og svigerfar ble hele 70 år, så kaker og pakker har det vært mye av. Og en av feiringene ble jo holdt i Stavanger, og da må jeg jo alltid innom mine faste butikker og div. Men nå har jo sommeren begynt og da holdes det alltid loppis, brukt og antikk marked på Nytorget. Og der er det alltid mye å finne, jeg kan bruke flere timer, til mannens store fortvilelse. For han ska som regel alltid være med, om det er for interresse eller bare bremse lommeboken, ja det kan man jo lure på,hihi...
Men her er noe av det jeg fant meg sist...

Denne tønna skrek etter meg, og ikke så dyr heller, gav 200 kr. Og nå bor min lavendel på stamme oppi..Nydelig patina på den.

Og stemor digger jeg, så de pryder rundt stammen..Lysgult og blått ble knall lekkert.Og jeg har lenge leitet etter en gammel zink balje, men som vanlig liker jeg ikke å gi for mye, derfor tar det sin tid. Men her kom jeg altså over en, vel er det en litt mindre enn de vanlige, men de er vanskeligere å få tak på og passet meg perfekt til 150 kr....

Bacopaen henger så fint over kanten, både hvite og blå. Disse plantene har jeg mange av, de er så kjekke. De blomstrer hele sommeren, krever ikke mye, vann daglig, og kniping...

Jeg har jo stor tomt, og vi har og en fyll plass for kommunen. Massen ska senere brukes til å slette ut noe av tomten. Men med disse lassene har det komt mange nye "ugress" blomster, og de fleste veldig fine på sin måte. Og idag måtte jeg plukke noen å sette i ett par av mine mugger. Syrinen og Forglem meg ei kommer fra hagen da...Og idag var det reklamert for planteloppemarked i Vennesla, nærmere bestemt Bommen Museum. Ett herlig sted, flott gammelt hus med en herlig hage. Bildene er tatt med mobil her da.


Og her har min elsk/hat bil lurt seg med..Elsker den når alt fungere og ikke koster skjorta, men hater å bruke mye peng på bil..
Vel inne på markedet fikk jeg øynene opp for Sort Iris, en flott lilje..Jeg kom seff litt tidlig og de kunne ikke begynne å selge før anonsert klokkeslett, og det skjønner jeg jo. Men jeg stilte meg opp i boden der den var og ventet spent på at klokken sku slå 1800. I det jeg venter dukker det opp en kjenning av selgeren i akkurat den boden, og hun ser seff den jeg vil ha..Og hva skjer??? Å joda hun ber selgeren sette den til sides, for den ville hun ha, og der føyk den rett foran nesen min!! Gjett om jeg ble litt snurt da, og med det glemte jeg helt å ta bilder videre. Jeg kjenner jeg fremdeles føler meg lit snurt, men jeg trøster meg med at hagen hos oss ikke er planleggbar for blomster enda, og bedene er fulle. Vi har nemlig flere flytteprosjekter på div ting i hagen, og det tar sin tid.
Nei, nå ska jeg nyte resten av kvelden foran tv boksen, nesten glemt hvordan den funker,hihi..
Kos dere, masse klemmer....

lørdag 29. mai 2010

Pumpa???Litt kanskje??

Heisann, lenge sia sist innlegg nå, men jeg er ikke borte.....
Jeg har arbeidet hardt for å komme i mål med alt jeg ville til utstillingen som var sist helg.
Utstillingen ble kjempe gøy selv om det ikke kom så mange som enn hadde håpet på. Venners venner fest var det og på kvelden etterpå, vi koste oss alle sammen.
Og nå etter at det er ferdig har jeg vært helt på bærtur, merker at lite søvn i de siste uker har tatt på. Og er alt for mye arbeid her hjemme som ligger å venter, mye å ta igjen. Tilogmed kreativiteten har som sunket i jorden,hihi...
Her er litt av mine bilder som jeg hadde med på utstillingen:
Og ikke nok med bildene skulle jeg prøve meg på litt barneklær og. Men midt oppi det hele streiket symaskinen min, men fikk låne av min kjære tante. Men disse kommer inn på min blogshop når jeg får tid til å sette den opp.
Det er en deilig årstid vi er inni i, det merkes godt. Jeg har nå fått tid til litt planting og, det ska jeg vise senere..Nå ikveld har jeg i motsetning til alle Grand prix fan funnet frem malekosten, så får jeg se om det lykkes..Kos dere med Grand prix alle sammen..
Masse klemmer fra meg...

onsdag 5. mai 2010

Før og etter....

Sist loppis fikk jeg kjøpt denne sjenken til 170 kr..Den var da helfuru, men så utålmodig som jeg er, malt jeg første strøk samme dag. Så derfor er før bildet med ett strøk..hehe.

Men etter 3 strøk, skarping, pussing, vasking og malt over igjen med en klut, ble den slik...Temmelig slitt, akkurat slik jeg liker det...

Pletter i luften er nydelig, og jeg har klart å holde liv i dem i over en mnd..


Norgesglassene kommer man ikke unna, mine er fylt med telys..

Hjerteranker må ha sin plass..

Denne gamle ølflaskeholderen kjøpte jeg billig for lenge sia, den mangler hank, men det gjør ikke noe...

Litt stæsj må til..

Og sjekk disse tallerknene/plantefatene...De er rå lekre i betong, de finnes i en str større med litt mer krams på kantene, men de ble for store for hylla mi dess...

Digger...

De gjør seg så fint..Oliventreet mitt ser litt pjusk ut..Den ska snart ut håper jeg..Litt stor for stua mi.


Akkurat nå nyter jeg noen timer helt fri fra både mann og barn, det er sjelden vare..Jeg koser meg sååååå,hehe...Kjenner jeg meg rett blir det sikkert noe mer omrokering på pynten på sjenken,hihi..
Ha en flott onsdagskveld alle sammen, klems..........

tirsdag 4. mai 2010

Uteplassen...

Må jo bare være med på utfordringen hos Nib..Selv om dette er en midlertidig liten uteplass. Vi holder nemlig på å lage en ny på andre siden av huset, gleder meg til det er ferdig..Så foreløpig har vi denne plassen på terrassen. Og som dere ser har vi ikke det vanlige "hvite" sørlandshus fargen. Men fargen er fin i virkeligheten, men etter 2 år med denne er det på tide med ny når mannen blir enig..hehe..

Duftlys i herlig beholder..

Det gammle vinduet skal egentlig festet litt, ifare for vind..

Og en Lavendel blomst må enn jo ha, og den står på bordet og dufter herlig..

En smal benk i nøden, men ellers til stæsj...

Stemorene er jo de eneste som overlever ute enda, resten må inn på kvelden, derfor ikke så mye blomster enda.

Sommerlige farger fra Green Gate..

Og en vegg fakkel som vi laget av ett gammelt styreror til en trebåt, koselig på kveldene.Og rundt hjørnet står plantebordet mitt, komt en dør og litt ekstra stæsj sia sist jeg viste frem bordet..

Bacop blomstene er søte, og de blomstrer hele sommeren hvis enn er flink, billig...Vel dette var mitt bidrag..Håper det falt i smak..
Masse klemmer....

søndag 2. mai 2010

Før og etter og litt til...

Hos min kjære mor har det stått et stativ til sengeteppe ol....Det var gammelt og ekstremt skittent. Jeg har masa om å arve det ei stund uten hell. Men nå som jeg snart ska være med på utstilling fant jeg en måte å bruke det på å sku få låne det. Vanligvis liker jeg ikke gjøre så veldig mye med gammle saker som har en flott patina. For det var en flott patina på den, men var og ett tykt lag med skit som ikke gikk bort ved vasking, og flasset litt vel mye.
Jeg tok oppdraget med å pusse den opp, jeg ska jo arve den ei gang i fremtiden...

Her er bilde før, litt dårlig men i hu og hast..

Den har blitt skrapet, pusset, vasket, malt, skrapet,pusset og vasket med malingsklut..Mye arbeid for at den er nesten kliss lik før,hehe. Men nå er den ren og flasser ikke, og ser gammel ut som den ska..Her har den sin rette oppgave, ett gammelt overlaken henger over..
Men jeg ska jo bruke den på utstillingen min til noe helt annet..Jeg ska jo ha litt barneklær med meg, og i mangel på ett flott klesstativ fant jeg jo ett flott alternativ..hihi...

Her er og en "liten" smakebit på noe jeg har sydd..Litt blomster med deilige farger må inn idag..Her skinner sola..
Ha en herlig søndag alle sammen, håper sola vil skinne på dere alle..Takk for nydelige kommentarer og nye følgere, kjempe gøy...
Klems....